Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szokásos: lengyel autóban román sofőr és hét szír utas

Még a csomagtartóban is utaztak.
Hirdetés
Hirdetés

Négy megyére kiterjedő akció keretében ellenőriztek a rendőrök egy lengyel honosságú gépkocsit november 28-án 22 óra 45 perckor. Az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon megállított járműben a román állampolgárságú sofőrön kívül – az utastérben, illetve csomagtartóban – további hét, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, illetve a jármű vezetőjét elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök a menekülteket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés