Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

3 üres áruház Sopronból

Az elmúlt két évtizedben sorban épültek a plázák és bevásárlóközpontok Sopronban, eközben több régi áruház üresen várja sorsa jobbra fordulását. Frekventált, jó helyen lévő ingatlanokról van szó, érthetetlen, miért nem találtak még új bérlőt.
Hirdetés
Hirdetés

A városban még a 80-as, 90-es években jelentek meg az első nagyobb áruházak. Nem a mai pláza típusú üzletközpontokra kell gondolni, hanem kisebb, családiasabb hangulatú üzletházakra, viszont már akkor is ámultak az emberek, hogy "itt aztán tényleg mindent megkapni". A 90-es évek végén, a 2000-es években viszont valami megváltozott: megérkeztek az új generációs bevásárlóközpontok, hipermarketek, a régi motorosok pedig szép sorban elkezdtek sorvadni. Egészen addig, amíg egy részük be is zárt. Valamelyik helyén parkoló van már, a West Üzletház évekig rontotta a városképet romos állapotában. Valamelyikben szórakozóhely, szolgáltatóegységek, kínai bolt működik, és van, amelyik most is üresen áll.

Fenyő Áruház
enyugat.hu

A soproniak által csak "Vasáruház" néven ismert épület a Jereván lakótelep és a Táncsics utca között helyezkedik el. Egykor bútoráruház, és tényleg vasáruház, valamint épületgépészeti szaküzlet is működött itt, most viszont már több, mint egy évtizede üresen áll. Az egyik legnépszerűbb ingatlannal foglalkozó gyűjtőoldalon meg is sikerült találni a hirdetést , mely szerint az ingatlan kiadó kereskedelmi, nagykereskedelmi tevékenységre, vagy raktározásra.

Vasáruház
enyugat.hu

Az épülő parkolóház mellett, az IKVA áruház közvetlen szomszédságában található az egykori Fenyő Áruház. A legutolsó bérlők, az órás és a cipész pár éve költöztek át a szemben lévő épületbe, azóta a Fenyő Áruház üresen áll, és várja sorsa jobbra fordulását. Korábban egy ideig működött itt OTP, előtte bútoráruház, műszaki bolt, sőt, itt volt a város első CBA élelmiszerboltja is. Az Árpád utcai ingatlant pár éve felújították, most viszont már ismét nem fest túl jól, viszont a már feljebb is említett ingatlanhirdetési portálon ezt is sikerült megtalálni .

Akkord Bevásárlóközpont
enyugat.hu

Harmadikként pedig az egykori Akkord Bevásárlóközpontot emelném ki. A Gyár utcában található épület is már évek óta üres, pedig korábban nagy Coop, CBA, Tempo élelmiszerüzlet is működött benne, mellette pedig egy kisebb üzletsor is volt újságossal, fodrásszal, kulcsmásolóval. Egy rövid ideig még kaszinó is volt az épületben. Az Akkord még akkor is tudott működni, amikor már létezett a közvetlenül mellette felhúzott hipermarket is. A néhány évvel ezelőtti bezárás óta a környék sajnos elég elhanyagolt, de legalább a gyanús, leállított, rendszám nélküli roncsok eltűntek a parkolóból. A közösségi médiában felröppent hírek szerint az ingatlannal a plázastop miatt nem történt eddig még semmi, pedig az egyik nagy német diszkontáruház szívesen építkezett volna itt. Ez persze nem megerősített információ.

Fenyő Áruház
A fotóra kattintva galéria nyílik
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés