Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Békés adventet és jó egészséget kívánunk Olvasóinknak!

Ma van advent első vasárnapja, más, mint az előzőek, de hozzuk ki belőle a legjobbat.
Hirdetés
Hirdetés

A Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebb eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésének napjáig, december 25-ig tartó advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyi előkészület ideje. A szó a latin adventus Domini, az Úr eljövetele kifejezésből származik.

Adventi szokásaink az évszázadok alatt alaposan átalakultak, de adventi naptár, koszorú a legtöbb otthonban ma is díszíti az asztalt. Ideális esetben a család körbeüli este és közösen meggyújtják a gyertyát. Kisgyerekek énekelnek, a keresztények imádkoznak a lángba nézve, de mindenképpen a várakozás erős érzésével. Ki a szenteste pompáját, ki az elcsendesedést, a lelki békét vagy az ajándékot várja. De vár - valami jóra, valami felemelőre.

Az idei adventben még ez a várakozás is erőtejesebb. Várjuk és kívánjuk - s ebben most mindnyájan egyetértünk, bármilyen viszonyulásunk is legyen a karácsonyhoz -, hogy eltűnjön végre az életünkből az a rémálom, amit úgy hívnak: Covid. Letehessük a maszkot és megölelhessük szeretteinket, jöhessünk-mehessünk a világban és visszakaphassuk megszokott életünket. A Várkerületen legyen kürtös kalács és eljöhessen végre a nagyi a gyerekekhez.

Hát legyen ez az advent igazi vágyakozás a jóra, a békességre, a szeretetteljes ünnepre. Ezt kívánjuk az enyugat.hu olvasóinak, s hozzá testi és lelki jó egészséget!

Sopron nagy adventi koszorúján is kigyúlt az első fény.
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés