Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen felelősségrevonásból kellene több

A megyei főügyészség mai közleménye az illegális szemetelők számára lehet visszatartó erejű.
Hirdetés
Hirdetés

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség két vádiratával a Bezenye határában kirakott gyógyszerek és az Ausztriából Magyarországra szállított és Hegyeshalom közelében hátrahagyott háztartási hulladék miatt kívánja felelősségre vonni az elkövetőket.

A vádirati tényállások egyike szerint egy 34 éves férfi otthonából háztartási hulladékot, injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormon tartalmú készítményeket rakott ki a Bezenye határában álló erdő szélére, hogy „így szabaduljon meg tőlük”. Az ezek között lévő citotoxikus és citosztatikus gyógyszerek veszélyes hulladéknak minősülnek.

A másik ügyben a megvádolt két román állampolgár Ausztriában egy ház takarítását vállalták el, majd 70 € ellenében felajánlották a tulajdonosnak, hogy a hulladék elhelyezéséről gondoskodnak. A háztartási hulladékból, ruhákból, alumíniumból álló szemetet azonban Magyarországra hozták és egy Hegyeshalomhoz tartozó külterületi részen, egy erdősávban hátrahagyták.

A bűncselekmények elkövetését valamennyi vádlott elismerte. Az ügyészség a vádlottakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja, a veszélyes hulladékot elhelyező férfit minősített cselekménnyel.

Mint tudjuk, Sopron környékén is előfordulnak hasonló esetek, de ezek szerint van remény: lebuknak az elkövetők és el is ítélhetik őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés