Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sopron lesz jövőre az egyetemi közgazdászképzés fővárosa

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara kapta meg a 2021. évi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának rendezési jogát.
Hirdetés
Hirdetés

A tudományos diákköri tevékenység a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás törvényben is rögzített formája, a TDK-műhelyek kutatási eredményeinek országos seregszemléje a kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK), mely a hazai felsőoktatás egyik legrangosabb rendezvénye. Az OTDK 16 szekcióban zajlik, melyek közül az egyik legnépesebb a Közgazdaságtudományi Szekció.

Az április 22-24. között megrendezésre kerülő eseményen a közgazdász képzőhelyek hallgatói az egész Kárpát-medencéből, hazánkból és a határon túlról is képviseltetni fogják magukat, várhatóan 40-45 tagozatban 300-400 dolgozatot fognak előadni, megvitatni és értékelni. Ezért elmondhatjuk, hogy 2021 tavaszán Sopron lesz az egyetemi közgazdászképzés fővárosa!

A pandémia miatt nagy a bizonytalanság, hogy lesz-e visszaesés, az elmúlt két OTDK-n, 2017-ben és 2019-ben is mintegy 360 dolgozat került bemutatásra. A bizottságokban a felsőoktatásban részt vevő oktatók krémje képviselteti magát. Emellett középiskolásoknak is lesznek párhuzamosan szakmai foglalkozások. A megnyitó- és záróünnepség, valamint tagozati ülések mellett több kötetlen programra is sor kerül a tervek szerint, így közösségi és sportprogramok is lesznek a rendezvényen. Összességében 800 embert érint ez a konferencia, mely egy nemzeti szintű, magas rangú rendezvény lesz, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Sopron Megyei Jogú Város is támogat.

A Soproni Egyetem fontos küldetése a fenntarthatóság megjelenítése úgy a tudományos kutatásokban és az oktatásban, mint a mindennapokban. Ezért a rendezvényt is a "zöld gondolat" mentén szervezik meg.

A Covid-helyzet a konferenciára is hatással van. Az OTDT őszi döntése alapján a 35. OTDK szekcióit online formában rendezik. Erre eddig nem volt példa, így egy merőben új helyzettel szembesülnek a szervezők. Az online forma abban a tekintetben biztosan "zöld" lesz, hogy az utazások nem növelik az ökológiai lábnyomot. Ez a forma azonban sajnálatos módon a konferencia-érzés és élmény megélését is nehezíti. Az egyetem célja, hogy az esemény a „soproni” online térben is megőrizze a hagyományos konferenciák értékeit. Az online lehetőségek kiaknázása mellett bíznak benne, hogy a konferenciák inspiráló, egyedi, alkotó légkörét is át tudják menteni a szekcióüléseken, kötelező szakmai programokon túl is, hogy a virtuális soproni látogatás maradandó élmény legyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés