Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bécsben azoknak nyitottak tesztutat, akik rokonaikat látogatnák az idősek otthonában

Hirdetés
Hirdetés

A bécsi harmadik tesztutat ma nyitották meg a Donaustadt-i Austria Center Vienna (ACV) épületében. A holnap kezdő új tesztutcát kifejezetten azoknak a bécsieknek tervezték, akik meglátogatni szeretnék rokonaikat az idősek otthonában - írja az ORF.at .

Azoknak, akik tesztelni akarnak, előzetesen regisztrálniuk kell. A vizsgálat minden nap 7 és 19 óra között lehetséges. Az állomást a kongresszusi központ előtti fedett előtérben alakították ki.

Az Austria Center Vienna tesztútja kiegészíti a Prater két meglévő tesztútját az Ernst Happel Stadion közelében és a Duna-szigeten. A kapacitás napi 15 ezer tesztig bővíthető. Tünetekkel küzdő vagy mozgásukban korlátozott emberek számára lehetőség van arra, hogy saját autójukkal érkezzenek és a tesztet a parkolóban végezzék el.

Aki teszteltetni megy, vigyen magával szájat és orrot eltaatró maszkot, fényképes igazolványt, társadalombiztosítási számot és a regisztrációkor kapott QR-kódot. Antigéntesztet alkalmaznak, amelyhez orr- vagy toroktampont használnak. A látogatók egy másik állomásra mennek a tamponnal, amelyet aztán tesztoldatba helyeznek. Rövid várakozás után ott jelenik meg az eredmény.

Ha az eredmény pozitív, a beteget azonnal elkülönítik. Ezután PCR-vizsgálatot el elvégeznek és azonnal megkezdik a kontakt-kutatást.

Aki Bécsben él vagy dolgozik, ingyen tesztelhető a tesztutcákon. A Duna-szigeten a Covid-19 tünetekkel küzdőket is tesztelni lehet, ha autóval érkeznek. Eddig csaknem 132 800 embert teszteltek a SARS-CoV-2 koronavírus miatt a tesztutcákon. Nyolc százalék pozitív volt, számik valamivel több mint 10 700.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés