Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliókat csalt ki ismerőseitől az idős férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 79 éves férfi ellen, aki az átvett összegek után prémiumot ígért.
Hirdetés
Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2017. évben vagyonnal már nem rendelkezett, vállalkozása tönkrement, ezért ismerőseitől kért pénzt. 2017 tavaszán 60 éves ismerősének azt állította, hogy egy elhunyt külföldi személy után ő fog örökölni, és azért kért kölcsön, hogy a banki ügyeket tudja intézni. Később azt állította, hogy külföldi rokona halt meg és az illeték kifizetésére kell neki pénz - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A sértett egy év alatt, 41 alkalommal, összesen legalább 3 millió forintot adott át a vádlottnak, aki ezt nem fizette vissza. Mikor a sértett már nem adott több pénzt, és követelte vissza az átadott összegeket, a vádlott megromlott egészségi állapotára hivatkozva nem fizetett, majd elköltözött, elérhetetlenné vált a sértett számára.

Ugyanebben az időszakban a vádlott egy 59 éves ismerősét is kihasználta, oly módon, hogy mikor a sértett férje elhunyt, felajánlotta segítségét és nagy haszonnal kecsegtető befektetést ajánlott. A sértett 2017 tavaszán hat alkalommal, összesen több mint 2 millió forintot utalt át a vádlottnak, aki az átvett összegeket a megszabott határidőkben nem fizette vissza. A sértett követeléseire megromlott egészségi állapotára hivatkozott, majd elérhetetlenné vált...

A vádlott ellen folytatólagosan, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben a halmazati szabályokra figyelemmel öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Hogy mindez hol történt a megyében, arra nem tért ki az ügyészség tájékoztatója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés