A Várkerület felújításának véghajrája

Aszfalt lefektetve, közvilágítási lámpák a helyükön és üzembe is helyezve, közlekedési lámpák sárga villogóra kapcsolva, KRESZ táblák kihelyezve. Minden jel arra utal, hogy nemsokára tényleg átadhatják végre a forgalomnak a Várkerület újabb felújított szakaszát. A Széchenyi tér és Ötvös utca közti szakasz már jó ideje le van zárva a járműforgalom elől, most viszont már tényleg látszik a fény az alagút végén.

Keszei László

Érdekesség az eddigi forgalmi rendhez képest, hogy a páratlan oldalon kerékpárút, pontosabban osztott gyalog- és kerékpárút (?) jött létre egészen a Széchenyi tér sarkáig, ahol majd egy új lámpás csomóponton lehet átkelni a túloldalra. Az Ötvös utca felől pedig a jobb sávból egyenesen is lehet majd szabályosan közlekedni, mármint azoknak, akik rendelkeznek behajtási engedéllyel a Hátsókapu utcába, vagy kerékpárral vannak.

Keszei László

Amúgy ez a kereszteződés valamiért nem kapott olyan bukkanót, mint minden más kereszteződés a Várkerületen: a gyalogátkelőhelyeket nem emelték fel, és macskakő sem került az útba. A Jereván lakótelep irányában lévő buszmegállóból eltűnt a totemoszlop, és úgy tűnik, nem is lesz újra kihelyezve: csak egy táblatartó oszlop van a helyén.

A telepítésre váró fák is a helyszínen vannak már, minden jel arra utal, hogy karácsonyig tényleg átadhatják végre a forgalomnak ezt a megújult szakaszt. Az biztos, hogy itt a teraszokkal sem lesz probléma: elegendő hely áll rendelkezésre, hogy egy kellemes nyári estén kint lehessen élvezni a szép időt a házak előtt.

Zajlik a Várkerület felújítása 2020.12.16.
A fotóra kattintva galéria nyílik
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek