Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrszolgálati központ épül a Csárdakapunál

Balf és Fertőrákos között, az úgynevezett Csárdakapunál Természetvédelmi Őrszolgálati és Környezeti Nevelési Központ épül.
Hirdetés
Hirdetés

A nádgazdaság egykori területén már állnak a falai annak az új épületnek, ami információink szerint a Természetvédelmi Őrszolgálati és Környezeti Nevelési Központjaként funkcionál majd. A korábban itt állt brigádházakat, raktárakat és szolgálati lakásokat elbontották, a nemzeti park a közbeszerzési eljárást követően bízta meg a vállalkozót a kivitelezéssel. Úgy tudjuk egy kisebb kikötő, kenutároló és fogadóhelyiség lesz itt.

A közbeszerzési értesítőből kiolvasható, hogy az egyik épületben a természetvédelmi őröknek lesz itt irodája, étkezője és teakonyhája, a látogatóknak pedig tanterem készül. Külső-belső megközelítési férfi-női és akadálymentes szociális blokk is épül.

Májusban még így nézett ki az egyik évek óta elhagyott épület.
FotoTiborT

A terület jelenleg közmű nélküli, így a vízellátást a felújítandó kútról, a szennyvíztárolást zárt tárolóval, az elektromos energiaellátás új transzformátorral oldják meg. Az épület gépészeti rendszereinek kialakítása során törekedni kell a megújuló, helyben rendelkezésre álló erőforrások, lehetőségek kihasználására. Kertrendezés a meglévő természeti környezet legkisebb változtatásával, a terület őshonos növényzetének megtartásával készül.

Már állnak az új központ falai.
FotoTiborT

A háromszáz millió forintos beruházás a határon átnyúló közös osztrák-magyar INTERREG V-A projekt keretében valósul meg, túlnyomó részt uniós forrásból, s a létesítmény mindkét ország munkatársainak bázisa lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés