Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha elfeledte volna: már adómentesen főzheti a pálinkát

Győzött a szabadságharc.
Hirdetés
Hirdetés

Január 1-től Magyarországon adómentes a pálinkafőzés azok számára, akik maximum 86 liter, 50 fokos gyümölcspálinkát állítanak elő. Igaz ez a saját desztillálóberendezést használók esetében, és azokra is, akik egy bérfőzde szolgáltatásait veszik igénybe.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára múlt év októberében tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az Európai Unió módosította az erre vonatkozó szabályozást. A kormány döntése értelmében pedig 2021. január 1-jétől mind az otthoni magánfőzés, mind a bérfőzés újra adómentes 86 liter, 50 fokos pálinka előállításáig.

Az államtitkár szavai szerint a pálinkakészítés szabadsága régi múltra tekint vissza, a kormány emiatt küzdött az adómentességért, annak ellenére, hogy 2016-ban a párlatadójegy bevezetésével a lehető legenyhébb szabályokat harcolta ki. - írja az agroinform.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés