Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új vírusváltozatot találtak Japánban

A négy fertőzött utas Brazíliából repült a szigetországba.
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus új változatát négy embernél fedezték fel, akik Brazíliából utaztak Japánba. Takaji Wakita, a japán egészségügyi hatóság vezetője tegnap bejelentette, hogy a náluk kimutatott vírus nem azonos a korábban Nagy-Britanniában és Dél-Afrikában regisztrált kórokozó-változatokkal. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az újonnan felfedezett változat fertőzőbb lenne - írja az ORF.at .

A japán egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a négy ember január 2-án landolt Tokióban, a brazil Amazonas régióból érkeztek, és azonnal karanténba kerültek a Haneda repülőtéren. Egy 40 évesnél idősebb férfi most kórházban van, miután akut légzési problémái vannak. Két másik utasnak olyan tünetei vannak, mint a torokfájás, fejfájás és láz. Egy tizenévesnél nem jelentkeztek tünetek.

A vírusoknál a genetikai anyag véletlenszerű változásai, az úgynevezett mutációk, folyamatosan bekövetkeznek. Egy-egy változás a kórokozót támogatja, például úgy, hogy megkönnyítik az átvitelt. Decemberben Nagy-Britanniában detektáltak egy koronavírust, Dél-Afrikában pedig egy hasonlót, amely az első elemzések szerint fertőzőbb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés