Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hagyta meghalni a feleségét

A jelenleg 82 éves soproni férfi ellökte hasonló korú feleségét, aki magára hagyva meghalt.
Hirdetés
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádiratának tényállása szerint a házaspár élete idővel gyakori veszekedésekkel lett terhelt. Ekként a férfi gyakran dobott különböző tárgyakat, kést, lábast, tányért a felesége felé, de sérülést ezekkel soha nem okozott - áll a megyei főügyészség tájékoztatójában.

2019 tavaszán, a vádbeli napon a férfi azért haragudott meg a feleségére, mert mire hazaért a horgászatból, a felesége nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon. Ekkor egy poharat dobott a konyhában álló sértett felé, aki a pohár elől elhajolt. Ezt követően a férfi a konyhából - lábassal a kezében – az udvarra indult halat pucolni. Haladása során – sérülésokozási szándék nélkül – könyökével meglökte a konyhaajtóban az útjában lévő sértettet.

Az ügyészség fotóján a vádlott mutatja, hogyan indult az udvarra, amikor meglökte a feleségét.
ügyészség

Az idős asszony a lökéstől a konyhaajtóval szemben lévő padlásajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott. Esése során a sértett combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el. A férfi a feleségét szitkozódások közepette magára hagyta.

A nénihez aznap délután lánya hívott mentőt. Őt a kórházban másnap megműtötték, de ébreszthetetlen állapotba került és hat nappal később elhunyt.

A combnyaktörés és a kulcscsonttörés, valamint a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg. Az ügyészség a férfit gondatlan emberölés vétségével és minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható - írja az ügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés