Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtévedt tolvaj, akinek megszólalt a lelkiismerete

A pénzt kivette a tárcából, de az iratokat nem semmisítette meg.
Hirdetés
Hirdetés

Egy soproni férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy január 10-én 9 óra 45 perckor a 84-es számú főút 119. kilométerszelvényénél elvesztett pénztárcájából egy férfi kivette, és ellopta a készpénzét. A sértett elmondta, hogy mielőtt elindult volna autójával a tárcáját a kocsija tetejére tette fel, majd elfeledkezett erről, és elhajtott. Néhány kilométer múlva egy mögötte lévő autós jelzésére megállt, ez a sofőr mondta el neki, hogy látta, hogy a gépkocsi tetejéről valami leesett, amit egy harmadik járművezető felvett az útról. A sértettnek ekkor jutott eszébe, hogy hol hagyta a pénztárcáját, visszafordult, és a helyszínen elkezdte keresni, de nem találta meg azt.

Később a pályaudvarról hívták, hogy egy férfi megtalálta, és egy ottani alkalmazottnak leadta a tárcát. Miután a tulajdonos átvette a bukszáját legnagyobb meglepetésére azt tapasztalta, hogy az iratai ugyan hiánytalanul megvannak, azonban a készpénze – több mint százezer forint – eltűnt. Mivel a megtaláló megadta az elérhetőségét is a pályaudvar alkalmazottjának, illetve a szemtanú emlékezett a sofőr által vezetett kocsi rendszámára is, a rendőrök hamar megtalálták az 51 éves megtévedt embert.

Elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őt. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondása szerint megbánta tettét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés