Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Regisztrálni kell az Ausztriába utazóknak

Hirdetés
Hirdetés

Az osztrák belügyminisztérium közlése szerint pénteken, január 15-én egy új rendelet lép életbe Ausztriában, mely szerint az országba való beutazás előtt online regisztrálni kell. Ez mindenkire vonatkozik, beleértve az osztrák állampolgárokat is, de természetesen kivételek most is lesznek.

Az ingázók, az országon megállás nélkül átutazók és a halaszthatatlan családi ügyek miatt Ausztriába érkezők mentesülnek a regisztráció, és a már korábban bevezetett 10 napos kötelező karantén alól is.

Az online regisztráció során meg kell adni, hogy az elmúlt napokban hol tartózkodtunk illetve ausztriai tartózkodásunk címét is fel kell tüntetni. A 10 napos karantén természetesen ez esetben is kötelező továbbra is, mely 5 nap után oldható fel.

A regisztráció online, az oesterreich.gv.at oldalon történik majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés