Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria éjfélkor 45 kishatárátkelőt zár le

Most a cseh és a szlovák határon.
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria éjfélkor 45 kisebb határátkelőt zár le Csehországgal és Szlovákiával. "A köznyugalom, a rend és a biztonság fenntartása érdekében" a határforgalom a határátkelőhelyeken teljesen leáll - áll a Belügyminisztérium vonatkozó rendeletében.

Mindkét szomszédos országban a magas számú CoV-fertőzés miatt Ausztria szombat óta ellenőrzi Csehország és Szlovákia határait. Karl Nehammer belügyminiszter már előre bejelentette, hogy a kisebb határátkelőket is lezárják, és rögzített ellenőrzések váltják fel a hátország korábbi mobil ellenőrzéseit - írja az ORF .

Csehországban magas az új fertőzések száma. A 7 napos előfordulás jelenleg 795, Szlovákiában pedig 374. Szlovákiában ráadásul számos új vírusmutáció gyanúja merült fel.

Péntektől - minden beutazó számára - kötelező lesz az online regisztráció ausztriai belépés előtt. A fuvarozók és az ingázók kivételek, de munkájukat igazolniuk kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés