Foglalkoztatottsági adatok a Közép-Burgenlandból

Az AMS adatai szerint 2020-ban átlagosan 1295 munkanélkülit tartottak nyilván. Ez 23 százalékos emelkedés 2019-hez képest, de a koronavírus járvány és a lockdown miatt erre számítani lehetett. Különösen a 24 év alatti fiatal felnőttek érintettek, ebben a korosztályban 40%-kal több a munkanélküli, mint egy évvel korábban. Ennek ellenére a betöltetlen állások száma hozzávetőlegesen stabil, Közép-Burgenlandban 173 betöltetlen pozíciót jelentettek be az AMS-hez. Összesen egyébként 448 munkaadó és mintegy 7000 munkavállaló tevékenykedik kurzarbeit-ban, azaz rövidített munkaidővel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek