Segítségért kiált a régi kút

Balfon az új Zsolnay díszkút elkészülte óta a régi Savanyúkútról mintha elfelejtkeztek volna. Az Ikvahír 2016-os cikke óta sok változás nem volt a környéken, annyi csak, hogy a régi fa felépítményt, avagy tetőt lebontották, a palackozóüzemnek pedig normális kerítése van már.

A régi Savanyúkút azonban sorsára van hagyva, környezete elhanyagolt, egyesek már a szemetet is itt hagyják. A kút lefolyója ráadásul eltömődhetett, ugyanis sokkal magasabban állt a víz a kifolyó alatt, mint szokott.

Pedig a modern kút mellett érdemes lenne ezt is helyreállítani, akár eredeti formájában. Mivel a fenti kút is csak két kifolyóval rendelkezik, nyáron gyakran sorban kell állni, hogy megtölthessük kulacsunkat, vagy műanyag palackunkat. Ez a régi kút erre a túlterheltségre is megoldást nyújthatna, ráadásul nemzetközi kerékpárút halad mellette, ami főleg a nyári időszakban igencsak népszerű.

A régi balfi Savanyúkút
enyugat.hu
A régi balfi Savanyúkút
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek