Valószínűleg ingyen kapnak majd FFP2 maszkot a rászorulók Ausztriában

A védelem nem függhet az egyén anyagi lehetőségeitől.

A virágos, színes, mintás vagy más módon kreatív maszkokat a jövőben kevésbé lehet majd látni Ausztriában, hiszen január 25-től az FFP2 maszkot kell kötelezően viselni az üzletekben és a tömegközlekedésben.

Az előírt FFP2 maszkok nagyobb védelmet nyújtanak, mint a hagyományos szövet maszkok. Már most önköltséges áron kínálják az élelmiszer-kiskereskedők, de Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerint ingyen kell hozzáférhetővé tenni az alacsony jövedelmű emberek számára.

Szerdára akarják meghatározni a döntéshozók, hogy melyek lesznek azok a csoportok, akik térítés nélkül is kaphatnak majd a biztonságosabb maszkokból. "Az egészség védelmének ez a formája nem függhet az egyén anyagi lehetőségeitől" - idézte Anschobert a Kurier .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek