Nőtt a határsértők száma Közép-Burgenlandban

Csak a múlt héten 49 menekültet kaptak el a hatóságok, a legtöbbjüket, összesen 25 főt kedden Gyirót és Locsmánd között. És ez csak egyetlen hét volt, de a növekedés egyértelműnek látszik. Míg 2019-ben összesen 85 menekültet és 3 embercsempészt fogtak el, 2020-ban már 457 menekültről és 26 elfogott embercsempészről szóltak a hírek.

Emmerich Schedl, járási rendőrkapitány szerint ennek oka a Közel-keleten valamint a balkáni országokban keresendő. Az előző évekhez képest ráadásul a tél beköszöntével sem csökkent az illegális határátlépések gyakorisága, valamint abban is változás tapasztalható, hogy a migránsok megpróbálnak elmenekülni a rendőrök illetve a katonák elől, végső úti céljuk ugyanis nem Ausztria, hanem többnyire továbbra is Németország.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek