Speciális olimpiának ad otthont Burgenland

2022-ben Burgenland lesz a házigazdája az értelmi fogyatékkal élő ausztriai sportolók nyári speciális olimpiájának, tudósít az ORF magyar nyelvű oldala . A több hetes program a világjátékok országos selejtezője lesz, a helyszínek között pedig Felsőpulya (Oberpullendorf), Felsőőr (Obewart) és a Fertő tó is fontos szerephez juthat.

A portál azt írja, hogy a szervezők több, mint 2.000 sportolót várnak a versenyekre, akik összesen 18 sportágban mérhetik össze tudásukat. A hagyományos csapatsportok, például a kosárlabda mellett tenisz, tánc, úszás és vitorlázás is szerepel majd a programban.

A viadalokat a sportágak burgenlandi fellegváraiban szeretnék megrendezni a szervezők – a tenisz mérkőzéseket Felsőpulyán, a kosártornát Felsőőrben, a vitorlázást a Fertő tavon, a golf versenyeket és a lovaglást Tarcsafürdőn tarthatják majd, ha sikerül megegyezni a pályák, sportlétesítmények üzemeltetőivel.

A 2022-es ausztriai nyári speciális olimpia létrejöttét a tartományi kormány 750.000 euróval támogatja – derült ki a szerdai programismertetésen. Burgenland a nyári játékok integrációs és várható turisztikai értéke miatt is üdvözli az eseményt, mondta Heinrich Dorner, sportért felelős tartományi tanácsos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek