Szeméremsértő gyógyszerész a bíróság előtt

Érdekes allergiavizsgálat a hátsó helyiségben.

A Győri Járási Ügyészség határozata szerint a jelenleg 52 éves férfi a munkahelyén, egy patikában megtévesztette az ott vásárló 21 éves sértettet azért, hogy vele szemben szeméremsértő magatartást tanúsítson - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal nő azért kereste fel a patikát, hogy ott torokfertőtlenítő tablettát vásároljon. A terhelt ekkor megtévesztő módon felajánlott neki egy allergia tesztet. Ennek elvégzése érdekében a gyógyszertár hátsó bejáratán keresztül beengedte a sértettet a patika egy belső helyiségébe, ahol csak ketten tartózkodtak. Itt a férfi közölte a fiatal nővel, hogy az allergia teszt leghatékonyabban a mell alatti területen végezhető el, ezért tegye szabaddá a melleit.

Miután a nő a jobb mellét teljesen szabaddá tette, a férfi egy üvegcséből fültisztító pálcával a mell alatti bőrfelületre folyadékot kent és a sértett fedetlen mellét figyelte közvetlen közelről megközelítőleg egy percen keresztül. Ezt követően közölte, hogy a teszt negatív, a sértett pedig felöltözött és távozott a patikából.

Az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség az ügyben feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött. Ennek időtartama egy év, melynek eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek