A HVG kiszámolta: naponta 901 millió forinttal nőtt Mészáros vagyona tavaly

Elérte a 990 milliárd forintot Mészáros Lőrinc vagyona, ami egy év alatt jó másfélszeres növekedést jelent.

A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány idei toplistájának élén Mészáros Lőrinc vezet 990 milliárd forintos vagyonnal – írja a Blikk .

A felcsúti gázszerelőből és Orbán Viktor jóbarátjából milliárdossá avanzsált Mészáros a tavalyi listához képest bravúros gyarapodást tud felmutatni: pont a felével növelte meg a múlt évben 660 milliárd forintra becsült vagyonát, pedig már az is elég volt ahhoz, hogy ő legyen a leggazdagabb magyar - írtuk tegnap.

A hvg.hu kiszámolta, Mészáros Lőrinc tehát egy év alatt 330 000 000 000 forinttal, azaz háromszázharminc milliárd forinttal gyarapította vagyonát, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor gázszerelőből polgármesterré, polgármesterből nagyvállalkozóvá fejlődött volt iskolatársának és falubelijének a vagyona minden egyes évszakban 82,5 milliárd forinttal gyarapodott. Továbbszámolva ez

27,5 milliárd forintos havi keresetet,

901 639 344 forintos napidíjat és

37 568 306 forintos órabért jelent,

így Mészáros Lőrinc percenként 626 138,

másodpercenként pedig 10 436 forintot keresett csak az elmúlt egy évben.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek