Centenáriumi zászlót kapott a Soproni Egyetem

A jubileumi év elkezdődött, decemberben kihelyezett kormányülés is lesz Sopronban.

A Soproni Egyetem az intézmény hallgatói és oktatói által betöltött történelmi szerepvállalásnak megfelelően, méltó módon kíván megemlékezni a soproni népszavazás 100 éves évfordulójáról. A megemlékezés keretében önálló programokkal, valamint a városi rendezvényeken történő hangsúlyos részvétellel veszik ki a részüket az ünnepből. A város és egyeteme szoros kapcsolatát szerdától az a centenáriumi zászló is jelzi, amit Farkas Ciprián polgérmester adott át dr. Fábián Attila rektornak, illetve a hallgatóknak.

Sopron külön zászlót készíttetett a népszavazás évfordulójára, s az egyetem szempontjából ennek külön jelentősége lett. A zászlóra került jubileumi logót ugyanis a Simonyi-kar Alkalmazott Művészeti Intézetének tanulója, Kovács Petra Bianka tervezte.

Fábián Attila rektor meg is lobogtatta a centenáriumi zászlót.
Enyugat.hu

- Ilyen zászló fog lobogni Sopron minden közintézményén, s a centenárium fogja meghatározni egész évünket, mint ahogy egész életünket meghatározza a száz évvel ezelőtti döntés. Sopron és a soproniak azóta is hűségesek, s ezt mindenki tudja ebben az országban - mondta többek között Farkas Ciprián, kérve az egyetem vezetését, helyezzék jól látható helyre a lobogót. A polgármester kijelentette azt is, a pandémia függvényében egész évben lesznek centenáriumi programok, aminek csúcspontja december 14-én lesz. A kormány kihelyezett ülést is tart majd az évforduló kapcsán Sopronban.

Fábián Attila rektor az ágfalvi csatát is megemlítette, miután átvette a zászlót, ezzel is hangsúlyozva, hogy az egyetemisták hangsúlyos szerepet vállaltak a száz évvel ezelőtti eseményekben. A népszavazás lebonyolításában is részt vettek. Kései utódaik, az egyetem mai vezetői és hallgatói pedig egy külön bizottságot hoztak létre annak érdekében, hogy méltón megünnepeljék a száz éves évfordulót. Programjaikkal, rendezvényeikkel jelezni kívánják a város és egyeteme összetartozását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek