Ingázók: hova kell küldeni a teszteredményt?

Címek és infók, ha a tesztet pótolni kell.

Azok az ingázók, akik a beutazáskor nem tudnak bemutatni negatív antigén- vagy PCR-teszteredményt, azok haladéktalanul, de legkésöbb 24 órán belül (beutazástól számítva) ezt pótolhatják. Az egészséügyi hatóságtól (Gesundheitsbehörde-től) kapott tájékoztatás szerint ezt a teszteredményt az ingázó/munkavállaló köteles e-mailben megküldeni az illetékes Egészségügyi Hatóságnak (Gesundheitsamt): ha van lakhelye Ausztriában (ideiglenes vagy állandó) akkor a lakhely szerinti Gesundheitsbehörde illetékes, ha nincs lakcíme Ausztriában, akkor a beutazás helye szerinti hatóság illetékes a határátkelőknél (kivéve, ha a határátlépésnél ettől eltérő tájékoztatást kap) - írja közösségi oldalán az ingázókat tájékoztató szakszervezet (ÖGB) oldal . Az oldalon az összes határátkelő emailcíme szerepel, mi itt most a soproni és környékbeli ingázókat érdekelhető címeket soroljuk:

A Fertődnél (Pamhagen) munkába járók a bh.neusiedl@bgld.gv.at emailcímre küldhetik a tesztet. A Sopron-Klingenbach, Fertőrákos-Sankt Margarethen és az Ágfalva-Schattendorf átkelőt használók a bh.eisenstadt@bgld.gv.at címet jegyezzék fel. A Kópháza-Deutschkreutz és a Zsira – Lutzmannsburg átkelők utasai pedig a bh.oberpullendorf@bgld.gv.at címet használják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek