Kurz felvetette az éttermek márciusi nyitását

Sebastian Kurz (ÖVP) osztrák szövetségi kancellár mindenkit meglepett, amikor pénteki nyilatkozatában nem zárta ki az éttermek márciusi nyitását. A fertőzés folyamatától függ - mondta. Korábban további könnyítési lépésekről volt szó legkorábban "húsvét környékén", azaz április elején.

Az osztrák Kereskedelmi Kamara a koronafertőzés növekvő száma ellenére a korábbi enyhítést szorgalmazza. A kormány március 1-jén tervezi folytatni az egyeztetéseket az ipar képviselőivel. Elisabeth Köstinger (ÖVP) idegenforgalmi miniszter kijelentette, hogy a csúcstalálkozó egy "újraindítási folyamat része annak érdekében, hogy készen álljunk az X. napon".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek