Lélekmozgató a Líceum tornatermében

Érzékenyítő programon vehetett részt a Líceum három osztálya; a diákoknak három parasportoló mutatta meg: az akaraterő le tudja győzni a legnagyobb nehézségeket is.

A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta, idén negyedik alkalommal tartják meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve együttműködésre hívta az ország összes köznevelési intézményét úgynevezett Lélekmozgató programjával. A Líceum természetesen azonnal csatlakozott, és iskolánk tornatermében három osztály, a 6. A., a 6. B. és a 8. B. találkozhatott három soproni parasportolóval: dr. Bihari Csabával, Inczédi Gergellyel és ifj. Palkovits Tamással. A bemutatón és beszélgetésen túl a három kerekes székes kosaras, és más sportágakban is jeleskedő paraspotoló azt is megengedte az érdeklődő diákoknak, hogy kipróbálják speciális székeiket.

A licisták kipróbálhatták a speciális székeket.
Líceum

"Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!" Ez a mottója a Magyar Paralimpiai Bizottságnak. A Líceum tornatermében a három meghívott sportoló a saját hozzáállásával bizonyította a jelmondat igazát, az őket hallgató diákok pedig olyan fontos értékekkel ismerkedhettek és gazdagodhattak, mint együttérzés, szolidaritás, elfogadás, kitartás, akaraterő.

A diákok három soproni parasportolóval találkozhattak: Inczédi Gergellyel, ifj. Palkovits Tamással és dr. Bihari Csabával.
Lícem
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek