Hatalmas tűz okozott károkat Perchtoldsdorfban

Egy szálloda és a csendőrőrs műemlék épülete égett.

A tűzoltók szerint a tűz valószínűleg a szállodában keletkezett, amelynek épülete közvetlenül kapcsolódik a rendőrséghez. A lángok hétfőn este csaptak fel és hatalmas károkat okoztak az alsó-ausztriai Perchtoldsdorfban, Soprontól 54 kilométerre.

A rendőrkapitányság épülete súlyosan megsérült, de a fegyvereket és a lőszereket, valamint a fontos iratokat még időben ki tudták hozni az épületből és biztonságba helyezték - írja az ORF.at . A perchtoldsdorfi központban keletkezett lángok oltását nehezítették a szűk utcák, a sűrű beépítettség. A belváros nagyrészt le is volt zárva. A vizsgálat elsődleges adatai szerint az óriási vagyoni károkat okozó tűz a szállodában egy csatlakozódoboz elektromos hibájából keletkezett. Szerencsére személy sérülés nem történt.

A tűz műemlék épületeket rongált meg; a perchtoldsdorfi városháza közlése szerint a Marktplatz 23. gótikus építészeti gyöngyszemnek számít. Az utcafront legsúlyosabban károsodott része a 16. századból származó polgári ház volt, amit 1988-ban vásárolt meg a város és felújítása után itt helyzték el a csendőrséget.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek