A szakértő szerint megfontolandó az iskolák átállása a távolléti oktatásra

A pedagógusok szakszervezete is ezt szorgalmazza.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken azt kérte a kormánytól, rendelje el minden iskolában az online oktatást, ám az operatív törzs szerint ez egyelőre nem indokolt.

Ugyanakkor Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hír Tv műsorában azt mondta: a lépés megfontolandó.

"Az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat" - idézte Galgóczit a Napi.hu . Az iskolai járványhelyzetről pedig azt mondta, az adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ezért megfontolandó, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

Gaglóczi Ágnes szombaton a köztévén is nyilatkozott többek között a kínai vakcinákról. A szakember az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy 550 ezer adag kínai oltóanyag érkezett Magyarországra, ami 275 ezer ember beoltására elég. Szerinte a kínai oltóanyagszállítmánnyal mérföldkőhöz érkezett az ország a járvány elleni védekezésben. Az oltóanyag könnyen kezelhető, 2-8 Celsius-fokon tárolható, így szállítása sem ütközik nehézségbe. A vakcina "hosszú lejáratú", két évig felhasználható, és az egyadagos fecskendős kiszerelése a háziorvosi körzetekben könnyen alkalmazhatóvá teszi. Az oltóanyag akkor lesz felhasználható, ha az NNK-ban elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, mivel az oltóanyag Európán kívülről érkezik, ez szükséges. Hozzátette: ilyen vizsgálat minden oltóanyagnál megtörténik, van, ahol csak a készítmény dokumentációját nézik át, illetve bizonyos laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek