Kivirágzott a tőzike Csáfordjánosfán

Győr-Moson-Sopron megye, és ezzel együtt a Soproni járás egyik legszebb látványossága minden év február-március környékén látható Csáfordjánosfa mellett. A Csáfordi-erdőben található tőzikés, illetve a Tőzike tanösvény minden évben ezreket vonz a természetbe. Családosok, egyedülállók, fiatalok, idősek, mindenki szívesen látogatja ezt a természeti értéket.
Keszei László

A környezet évről-évre más: az elmúlt években valamikor áradás volt, és csak gumicsizmával lehetett megközelíteni a területet, egy patakon és egy folyón keresztül. Idén ez nem így volt, legalábbis eddig: nagyjából száraz lábbal lehetett végigjárni az egész tanösvényt.

Keszei László

A látvány pedig pazar: milliószámra virágzik mindenhol a tőzike, az erdőt pedig kellemes virágillat lengi be. Számomra újdonság volt egyébként, hogy az útról való letérést egy vékony szalag akadályozza meg, feltételezhető, hogy korábban többen besétáltak a fokozottan védett növények közé, esetenként abban kárt is tehettek vagy eltulajdonították őket. Márpedig egyetlen ilyen virág természetvédelmi értéke 5000 magyar forint.

Keszei László

Érdemes olyan időben menni, amikor nincsenek sokan, a hétvége az például pont nem ilyen. De azért egy napsütéses szerda délutánon is voltak jónéhányan: potenciális koronavírus-mutációk cseréjére alkalmas tömegnyomor viszont szerencsére nem volt.

Kivirágzott a tőzike Csáfordjánosfán
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek