Március 22-ig hatályos a magyar határzár

A szigorításokról a Magyar Közlönyben megjelent rendelet kitér a határellenőrzésekre is.

A ma megjelent friss rendelet szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Kormányrendelet 3. § (2) azzal egészül ki, hogy a rendelet 2021. március 22-én hatályát veszti.

A vonatkozó kormányrendelet volt az, amelyikben a kormány 2020. szeptember 1-én visszaállította a határellenőrzést. Egészen pontosan így szólt a rendelet:

"A Kormány Magyarország közrendjét és belső biztonságát fenyegető komoly veszély fennállása miatt az államhatárról szóló 2007. évi LXXXIX. törvény 13. §-a alapján kihirdeti, hogy a személyek határátlépésére irányadó szabályok uniós kódexéről szóló, 2016. március 9-i (EU) 2016/399 európai parlamenti és tanácsi rendelet 2. cikk 1. pontja szerinti teljes belső határon a határellenőrzést ideiglenesen visszaállítja."

A rendelet eddig 2021. március 16-ig volt hatályos, ezt módosította a kormány 2021. március 22-re, akárcsak a szigorítások többi elemét is.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek