Átalakult a közlekedés Röjtökmuzsaj központjában

A 8627-es számú mellékút immáron nem kanyarog a településen belül, ráadásul új buszmegálló, B+R kerékpártároló és pihenő is lett a faluközpontban.

A 8627-es számú mellékút, azaz a Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg útvonal jelentős személy- és teherforgalommal bír. Az északkelet-délnyugat irányú útszakasz összesen 8 települést érint, emellett a 85-ös főúttól indulva áthalad az M85-ös gyorsforgalmi úton, a Sopron-Szombathely vasútvonalon, illetve például a 84-es számú főúton is, míg végül a 87-es útba torkollik Kőszeg határában.

Az út bizonyos szakaszai igen leromlott állapotban vannak, de azért akad olyan rész is, melyet felújítottak. Az M85-ös gyorsforgalmi út beruházása kapcsán létrejött egy fel- és lehajtó Fertőszentmiklós és Röjtökmuzsaj között, illetve korszerűsítették a csapodi elágazást is, mely kapott egy körforgalmat.

Keszei László

Az út Röjtökmuzsajon keresztül eddig a házak között haladt egy viszonylag éles kanyart leírva. A közelmúltban azonban több épületet is elbontottak, az út pedig tükörsima aszfalttal új nyomvonalat kapott. Röjtök településrészen még egy körforgalmat alakítottak ki, ezzel is lassítva a forgalmat, mely egyébként is csak 30-cal haladhat a településen át. Az út új nyomvonalán pedig mindkét irányban lett egy-egy buszmegálló. Az egyik oldalon ráadásul a "Kerékpáros turizmus fejlesztése a Sopron - Fertő térségben" projekt kapcsán létrejött egy kerékpáros pihenő is, valamint fedett, térfigyelő kamerával őrzött B+R kerékpártároló is.

Fedett és bekamerázott B+R kerékpártároló
Keszei László

A buszmegállók megközelítését pedig térköves járda is segíti, a mellékút régi nyomvonala pedig továbbra is használható, immár csak egy mellékutcaként.

Röjtökmuzsaj felújított útja
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek