A kegyelmével kiengedett K. Endre falujában nyaralt Novák Katalin

Négy hónappal azután ment éppen Zabolára pihenni, hogy kegyelmet adott a pedofil bűncselekmény eltussolásában résztvevő K. Endrének.

2023 nyár végén, négy hónappal azután, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkező igazgatóhelyettesének, az erdélyi származású K. Endre szülőfalujába ment nyaralni Novák Katalin, ezt a Magyar Hang derítette ki a lemondott köztársasági elnök Facebook-posztjai alapján.

A lap szerint Novák Katalin és családja 2023 augusztusában több napot is Zabolán töltött. A lap az épületek alapján azonosította be a helyszínt, Novák Katalin posztjainál ugyanis csak Erdélyt jelölte meg, a települést valamiért nem.

Így is egyértelmű, hogy járt abban a zabolai Mikes kastélyban is, amelynek felújításához a magyar adófizetők legalább egymilliárd forinttal járultak hozza.

Ez a pénz tulajdonképpen egy exkluzív luxusszállodához vándorolt, amely a környéket járó turisták számára még csak nem is látogatható, a zárt magánterületre kizárólag a szállóvendégek mehetnek be.

A lap számos kérdést küldött a Sándor-palotának, de csak szűkszavú válasz érkezett: Novák Katalin 2023 augusztusában magánprogramra, családi nyaralásra utazott Zabolára, így azt saját maga finanszírozta. Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek