A magyar gazdák traktoros felvonulást szerveznek

Az EU-nak üzennek egy hét múlva.

Továbbra is uniós szintű fellépést szorgalmaznak a magyar agrárszervezetek az ukrán termékdömpinggel szemben. Erről Jakab István beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában - írja az economx.hu .

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke kifejtette: az ukrán élelmiszerekre vonatkozó vámmentesség újabb egy évre való meghosszabbítása állandósítja az eddigi tarthatatlan helyzetet.

Eddig azonban az Európai Unió (EU) részéről erre a problémafelvetésre a gazdák csak semmit mondó válaszokat kaptak. A vámmentességet ismételt megadása egy éve nagyon „durva” megközelítése az ügynek, ez ellen fel fogunk lépni - szögezte le.

Jakab István bejelentette: mához egy hétre 11 órakor Záhonyban a magyar gazdák ott lesznek a traktorjaikkal.

Mint mondta, a traktorok felvonulását egyelőre jelzésnek szánják, de ha az unió nem változtat a döntésén, és újra meg akarja adni a vámmentességet Ukrajnának, lesznek további lépések.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek