A sopronkőhidai börtön őrmesterei segítettek egy baleset helyszínén

Lélekjelenlétéről és szakértelméről is tanúbizonyságot tett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön két őrmestere: Pusker Krisztián és Takács Dávid egy közlekedési balesetnél segítettek.

Pusker Krisztán és Takács Dávid bv. őrmesterek, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön gépjárművezetői november 9-én néhány perccel kilenc óra után az intézet melletti járdán gyalogoltak a gépjárműtelephely felé, amikor Krisztián meglátta, hogy a mintegy kétszáz méterre lévő, Szentmargitbánya felőli bekötő útnál megáll két autó, és a benn ülők kiszállnak. Az embereken látszott az izgatottság. Krisztián akkor vette észre a bekötő úttal szembeni fás területen az oldalára fordult személygépkocsit.

- Odafutottunk mindketten és láttuk, hogy az ott lévő négy civil éppen vissza akarja az autót fordítani. A további sérülések elkerülése érdekében megakadályoztuk, hogy az autót kerekeire állítsák, majd a járművet spanifer és farönkök segítségével stabilizáltuk – mesélte Pusker Krisztián.

- Mivel az autósok egyike azt mondta, hogy értesítette a tűzoltókat, én hívtam a központi segélyhívót a mentők értesítése érdekében – tette hozzá Pusker Dávid.

A balesetet szenvedett kocsi motorja járt, az ajtajai zártak voltak, ezért a két őrmester nem tudta áramtalanítani a járművet.

Pusker Krisztán és Takács Dávid bv. őrmesterek szakemberekként segítették a sérülteket is.
Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

- Az autóban egy idős osztrák házaspár utazott, a férfi volt a sofőr. Amikor odaértünk, a férfi próbált kimászni az autóból, ezért folyamatosan nyugtattuk őt. Kilenc óra után tíz perccel megérkeztek a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei. A helyszínt átadtuk nekik, majd segédkeztünk a kiemelésben és a beteg elhelyezésében. A két sérültet hordágyra tettük, segítettünk a mentőautókhoz vinni őket – folytatták a beszámolót a börtön kollégái.

Takács Dávid bv. őrmester 2016 áprilisában szerelt fel a büntetés-végrehajtáshoz, négy és fél éve másodállásban a Soproni Mentőállomáson dolgozik gépkocsivezetőként. Pusker Krisztián bv. őrmester a Völcseji Önkéntes Tűzoltó Egyesült elnöke, 14 éves kora óta aktív önkéntes tűzoltó, a bv-szervezetnél 2018. szeptember 15. óta szolgál. Mindkettőjükre igaz, hogy az életmentés és a segítségnyújtás a mindennapjaik része.

Mivel Krisztián és Dávid tapasztaltak, a baleseti helyszínen is félszavakból megértették egymást. A tűzoltók és mentők megérkezése után beilleszkedtek a csapatba, hiszen mindketten saját kollégáikkal dolgoztak. A letmentő társaik pedig nyugodt szívvel bízták rájuk a feladatokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek