Ausztriában az autóját is bukja, aki gyorsan hajt

Ha másé a kocsi, akkor a sofőrt élete végéig eltilthatják a vezetéstől.

Elkobozhatják és elárverezhetik azoknak a gyorshajtóknak az autót Ausztriában, akik "extrém módon" lépik át a sebességhatárt - írja a volksgruppen.orf.at. Az extrém mód ezt jelenti: a megengedettnél 80 km/h-nál nagyobb sebességgel lakott területen, illetve 90 km/h-nál nagyobb sebességgel lakott területen kívül.

Ha az autó nem a gyorshajtóé, akkor a közúti közlekedési törvény március 1-jén hatályba lépő vonatkozó módosítása szerint a sofőrt élete végéig eltiltják a vezetéstől. Ilyen esetben a jármű lefoglalható, de nem nyilvánítható elkobzottnak és nem árverezhető el. Ez a lízingelt vagy bérelt autókra is vonatkozik - közölte az osztrák autóklub.

Az új szabály március 1-től alkalmazható.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek