Az orosz-ukrán béketárgyalás helyszíne Budapest lehet

Bár az orosz fél számára a tárgyalásokon nem a helyszín a lényeg, hanem az, hogy Nyugat és Ukrajna készen álljon egy konstruktív beszélgetésre Moszkvával.

Kész béketárgyalásokat kezdeni Ukrajnával Oroszország egy nyugati ország területén – mondta az Izvesztyijának egy magas rangú forrás. Szerinte ilyen ország lehetne Magyarország, mivel Szijjártó Péter külügyminiszter felajánlotta a közvetítést Moszkvának és Kijevnek.

A kijelentés épp azon a napon hangzott el, amikor 1995-ben a magyar fővárosban aláírták a Budapesti Memorandum néven ismert egyezményt, amely hosszú időre kielégítően rendezte a Szovjetunió felbomlása utáni kapcsolatokat a korábbi tagállamok, főként Oroszország és Ukrajna között – írja a Euronews .

Az Izvesztyija szerint Szijjártó Péter megjegyezte, hogy erről a kérdésről tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Andrej Ermak ukrán elnöki hivatalvezetővel. Az orosz fél számára a tárgyalásokon nem a helyszín a lényeg, hanem az, hogy Nyugat és Ukrajna készen álljon egy konstruktív beszélgetésre Moszkvával – tett hozzá a lap beszélgetőpartnere.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek