Azt hitte menekültön segít, pedig pénzmosásba rángatták bele

Saját bankszámláját ajánlotta fel, mert segíteni akart a hozzá fordulón. Most vádat emelnek ellene, mert becsapták. Kegyetlen világ.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki szívességből, gondatlanul vett részt pénzmosásban - közölte hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a 33 éves férfit egy Kelet-Magyarországi településen idén tavasszal azzal szólította meg egy ismeretlen, hogy a szomszédos országban dúló háború elől menekült el. Családjának pénzre van szüksége, ami rendelkezésükre is áll, csupán egy bankszámlára lenne szükségük, ahová utalni lehetne a pénzüket, hogy azt felvehesse. A bankszámla használatért cserébe, hálaként pénzt is felajánlott az ismeretlen férfi.

A vádlott az ismeretlent megsajnálta, felajánlotta a bankszámláját. A bankszámlára még aznap egy 2,5 millió forintról szóló utalás érkezett, melyet a vádlott a település bankfiókjában készpénzben felvett és átadott az ismeretlen férfinak. A szívességért cserébe pénzt nem fogadott el.

A nyomozás során megállapították, hogy az összeg egy Győr-Moson-Sopron vármegyei hölgy bankszámlájáról került aznap átutalásra, a hölgy megtévesztésével, csalás útján.

Az ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolta meg, mely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek