Azt hitték nagy a bácsai posta napi bevétele, úgyhogy kirabolták

A 2017 év végén elkövetett fegyveres rablás során az elkövetők összesen 846.350 forinthoz jutottak.

A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat két férfivel szemben. Az elkövetők a Győrhöz tartozó bácsai posta napi bevételét nagyobbnak vélték az átlagosnál, ezért is akarták megszerezni.

A vádirat szerint a fiatalabb férfi biztosította a személyautót, holott vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Az autót idősebb társa vezette, aki a postánál kiszállt a kocsiból, bement az épületbe és fegyvert fogott az ott dolgozó alkalmazottra, miközben pénzt követelt.

Miután megkapta a hölgytől a 846.350 forintot, sietősen távozott az épületből és a járó motorral várakozó autóba beülve – az autóban utasként ülő – társával együtt távoztak a helyszínről.

A vádlottak terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratban a beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetére arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat hat-hat év szabadságvesztésre ítélje - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

(Nyitóképünk illusztráció, Mészáros D. Zsolt felvétele.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek