Centiken múlt, hogy szirénázó mentő elüsse a zenét hallgató gyalogost

A gyalogos egyszerűen nem vette észre a száguldó mentőautót.

A Bpi Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája készítette a videót, amelyen a gyalogos épphogy megúszta a balesetet.

Pesterzsébet egyik utcájában akart átkeni az úttesten egy lámpás gyalogátkelőhelyen két gyalogos. Mikor a lámpa zöldre váltott, el is indultak, de ekkor már a távolban feltűnt egy mentőautó, aminek a fényhídja villogott, és habár a videón nincs hangsáv, de a leírás szerint szirénázott is.

Az elől haladó gyalogos észre is veszi, és hátrál pár lépést, de a mögötte érkező, fülhallgatóval zenét hallgató fiatal nem hallja meg a szirénát,csak maga elé néz, és az utolsó pillanatban hőköl hátra, amikor közvetlenül előtte megjelenik a robogó mentőautó.

"Amellett, hogy véleményünk szerint a vonuló mentősnek sokkal körültekintőbben kellett volna megközelítenie a lámpával ellátott gyalogátkelőt, nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyalogos-közlekedés közbeni zenehallgatás az életedbe kerülhet!" - írja a videót közzétevő csatorna.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek