Cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nav emberei

Győr-Moson-Sopron megyében.

Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-Moson-Sopron megyében - írták közleményükben.

A pénzügyőrök egy bolgár autószállító trélerre figyeltek fel az M1-es sztrádán. A járműszerelvény nem szállított mást, csak három ablakot, amelyek ugyan újnak tűntek, védőfóliájuk mégis rendkívül kopott volt. Az ellenőrzés ideje alatt egyre több dolog vált gyanússá – az ablakok úgynevezett tükörüvegből készültek, kopogtatáskor különös tompa hangot adtak és a súlyuk is eltért a megszokottól. Az egyenruhások úgy döntöttek, hogy Gucci kutya segítségét veszik igénybe. A NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyája az ablakok szimatolásakor azonnal jelzett, és a járőrök több mint ezer doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak. A 28 éves sofőr azt mondta, hogy tudott az elrejtett dohányáruról, amit Németországba akart vinni.

A pénzügyőrök az összesen 1 100 doboz, két és félmillió forint értékű terméket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást, a fiatal férfi a jogsértés elkövetése miatt akár többmillió forint bírságra is számíthat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek