David Pressmant küldi budapestre nagykövetnek Joe Biden

David Pressman lesz az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. A diplomata korábban Barack Obama elnöksége alatt nagykövetként képviselte az Egyesült Államokat az ENSZ-ben, 2014 és 2017 között. Pressman nagyhírű nemzetközi emberi jogi ügyvéd.

Pressmant most nevezte ki Joe Biden amerikai elnök – szúrta ki a 444 . A kinevezésről szóló Fehér Ház-i közleményből kiderül, hogy régi motorost küld az elnök Budapestre.

David Pressman ugyanis korábban az Egyesült Államok különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagykövete volt, képviselte az országot a Biztonsági Tanácsban, és delegáció vezetőként vett részt számos, a nemzetközi békét és biztonságot fenyegető kérdésekkel foglalkozó tárgyalásokon.

David Pressman, nagykövet
AFP

Korábban Pressman a Nemzetbiztonsági Minisztériumban dolgozott belbiztonsági miniszterhelyettesként, a Fehér Házban a Nemzetbiztonsági Tanács háborús bűnökkel és atrocitásokkal foglalkozó igazgatójaként, valamint a Külügyminisztériumban Madeleine Albright külügyminiszter asszisztenseként.

A jogi végzettségű Pressman jelenleg nemzetbiztonsági és emberi jogi perekben képviseli az ügyfelet a Jenner & Block LLP partnereként. A híres nemzetközi emberi jogi ügyvéd a Nemzetközi Ügyvédi Kamara emberi jogi bizottságának korábbi társelnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek