Elkapták a Győr-Moson-Sopron megyei csalót, aki silány árut, vagy semmit sem küldött

Szinte az összes internetes piacteret felhasználta hirdetésre.

Továbbra is rengetegen válnak online csalások áldozatává. A vasi rendőrök hatékonyságának köszönhetően ezútta a több mint 800 ezer forintos kárból több mint 750 ezer forintot visszakaptak az átvert vásárlók - írta a police.hu.

A Győr-Moson-Sopron megyei csaló szinte az összes internetes piacteret felhasználta hirdetésre, így a különböző eladásra szánt termékekre rövid időn belül jelentkeztek a vevők. A férfi több álnéven is regisztrált felhasználóként, és a fiatalok körében hirdetett új és használt elektronikai eszközök, népszerű márkás cipők, bizsu ékszerek kelendő termékek voltak.

Legtöbb esetben a megrendelt áru helyett hasonló, de silány minőségű terméket küldött, ha küldött. Volt olyan is, aki a csomagjában az elektronikai eszköz helyett egy kozmetikai terméket talált, más esetekben a csaló semmit sem küldött. Az egyeztetések során a legtöbb esetben a termékek vételárának előre utalását kérte a sértettektől, majd azt követően elérhetetlenné vált.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek