Elütött egy vaddisznót, most bíróság elé kell állnia

Baleset gondatlan okozása miatt.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 áprilisában, az éjszakai órákban, a 89-es főúton elütött egy vaddisznót. A sofőr a helyszínen nem állt meg, a kimúlt állatot az úttestről nem távolította el, hanem folytatta útját. Negyed órával később ugyanezen az útszakaszon haladt egy másik autó, amely a vaddisznó tetemének ütközött és megrongálódott. A pár perc múlva érkező harmadik autó szintén nekiütközött a vadnak, melynek következtében a sofőr elveszítette az uralmát a jármű felett, az árokban egy fatuskónak ütközött és a tetejére borult. Az autót vezető sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A megvádolt férfi megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mivel a közlekedés biztonságát és zavartalanságát befolyásoló veszély elhárításáról nem gondoskodott, és arról a közlekedés többi résztvevőjét sem tájékoztatta.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek