Erdei úton akart rövidíteni a két részeg sofőr

Megcsúsztak a kavicsos úton, fának ütköztek és az oldalára borulva állt meg az autó.

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette, ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben.

A vád szerint 2022 júniusában egy lakóházban dolgoztak és közben szeszes italt is fogyasztottak. Innen autóval indultak el, melyet az egyik vádlott enyhe fokban ittas állapotban vezetett. Rövidíteni akartak, ezért egy erdei úton keresztül mentek, útközben ráadásul a férfi átengedte a vezetést a szintén enyhe fokban ittas társának, akinek még vezetői engedélye sem volt.

A rutintalan gépkocsivezető ki akart kerülni két gyalogost, ezért gyorsított, de elveszítette uralmát a jármű felett. Megcsúsztak a kavicsos úton, egy fának ütközötek és az oldalára borulva állt meg az autó.

A baleset következtében mindkét férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akik büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek