Felépítette a házat - azután megrongálta

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben minősített rongálás miatt, mivel az általa – vállalkozóként – épített lakóházat utóbb megrongálta.

A vádirat tényállás szerint a 47 éves férfi 2021-ben a cége ügyvezetőjeként 28 millió forint vállalkozói díj ellenében egy lakóház fűtéskész szintig történő megépítését vállalta 2022 márciusáig.

A vállalkozói díjból 2022 áprilisáig 26 millió forintot ki is fizettek annak ellenére, hogy számos munkafolyamat a határidőre nem, vagy hibásan készült el, emiatt a felek 2022 júliusi határidő kitűzésével újabb teljesítési határidőben állapodtak meg.

Tekintve, hogy a feladatokat a vállalkozó továbbra sem végezte el hiánytalanul, 2022 szeptemberében az építés-vállalkozási szerződést a megrendelő felmondta, ugyanakkor a vállalkozó a munkálatok hiánytalan elvégzésére hivatkozással továbbra is követelte a fennmaradó két millió forintot.

A vállalkozó a vezetékeket is megrongálta.
Ügyészség

Tekintve, hogy a sértett nem fizetett, a vádlott 2022 szeptemberében megjelent az ingatlannál, és a már beépített és kifizetett vízvezetéket elvágta, a szennyvízcsatornát kifúrta, a szennyvízvezetéket pur habbal befújta, két héttel később a vízbekötést szétszedte, majd kiszedte a földből és elvágta a vízvezetéket - írja tájékoztatójában a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Mikor a sértett a rongálásokat követően az eredeti állapotot helyre kívánta állíttatni, a helyszínre érkező vádlott ezt megakadályozta, majd lekapcsolta az áramot és alkalmazottjával átvágatta az elektromos vezetékeket. A vádlott összesen 646.455 forint kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a férfit folytatólagosan elkövetett nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolta meg. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek