Felfüggesztettet kaphat az apa, aki rendszeresen bántalmazta ittasan feleségét és gyermekeit

Gyakran minden ok nélkül.

A Körmendi Járási Ügyészség többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint rendszeresen bántalmazta, illetve durva és trágár szavakkal szidalmazta feleségét ittasan, kiskorú gyermekei jelenlétében. Ráadásul gyakran minden ok nélkül megütötte a gyerekeket is.

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményében azt írja, a vádlott ezzel a szülői kötelességét súlyosan megszegte, a részéről tanúsított agresszív magatartás két kiskorú sértettben félelmet váltott ki, érzelmi és pszichés fejlődésüket veszélyeztette.

A járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása mellett

azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát szüntesse meg és tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A vádlott büntetőjogi felelősségtől a Körmendi Járásbíróság fog dönteni – közölték.

(Címlapképünk illusztráció.)

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek