Feltöltötte a netre a végzést arról, hogy nyert a bíróságon

Ezzel pedig elkövette a különleges személyes adattal való visszaélés vétségét.

A Győri Járási Ügyészség különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben, aki internetes közösségi oldalára feltöltött egy olyan másodfokú bírósági végzést, mely másik személy különleges személyes adatait is tartalmazta.

A vádirati tényállás szerint a terhelt korábban feljelentést tett zaklatás vétsége miatt. Az eljárásban a feljelentett személyt bűnösnek mondták ki a bűncselekmény elkövetésében. Az ítélet egy másodfokon meghozott bírósági végzéssel emelkedett jogerőre.

Az elkövető a bíróság másodfokú végzését internetes közösségi oldalán anélkül hozta nyilvánosságra, hogy a végzésben szereplő személy személyes és különleges személyes adatainak kezelésére jogosult lett volna.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - közöéte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek