Gulyás Gergely és a Miniszterelnökség hárítja a felelősséget a gyerektáborukban dolgozó bicskei pedofil miatt

A minisztérium érdemben nem reagált a vádakra, inkább Magyar Pétert minősítették.

Hárítja a felelősséget a Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökség a kedden kirobbant botrány kapcsán, mely szerint a tárca támogatott egy olyan napközis gyermektábort, ahol a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla a felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt foglalkozást tartott - írja a Népszava.

A lap idézi a Miniszterelnökség közleményét, ami így szól: „a családját pénzért és hatalomért bármikor eláruló Magyar Péter aggodalma a gyermekekért álszent. Különösen álszent annak aggódása, akinek bizalmasa piramisjátékkal súlyos bűncselekményt elkövetve családok tucatjait tette tönkre. A feleségét lehallgató Magyar Péter felkészületlenségéről semmi nem mond többet, minthogy az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nem tartozik Gulyás Gergelyhez” .

A portál megjegyzi, a közleményben említett államtitkárság egy idén februári kormányrendelet szerint a Miniszterelnökség szervezetén belül, de a miniszterelnök általános helyetteséhez tartozik, aki nem más, mint Semjén Zsolt, az államtitkár pedig Soltész Miklós.

A Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség szerint egyébként „helyes, ha a nemzetiségi táborokat a kormány támogatja. Kizárólag a szervezők felelőssége, hogy ezekbe a táborokba kiket hívnak meg”.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek