Ha még Explorerrel böngészne, gyorsan váltson

Június közepén végleg elaltatja a Microsoft az Internet Explorert.

1995 augusztusában, az MS Plus! for Windows 95 csomag részeként jelent meg a Microsoft Internet Explorer böngésző, a Netscape Navigator konkurenseként. A grafikus webböngésző még jelenleg is a Windows operációs rendszer része. 2013 óta az Internet Explorer 11 verzió él, amelyen már nem is változtatott a Microsoft, csupán kritikus biztonsági frissítéseket és hibajavításokat ad ki hozzá.

Azonban a IE története júniusban véget ér. Hiába is volt úttörő böngésző a maga idejében, a mai weben már elavultnak számít, ráadásul évek óta létezik mellette modernebb utódja, a Microsoft Edge. A Microsoft arra is felszólítja a vállalatokat, hogy tűzzenek ki még a június 15-i dátum előtt saját határidőt az Internet Explorer használatának beszüntetésére.

A Windows „Internet Internet Explorer letiltása” házirendjének betartatása segíthet abban, hogy a felhasználók abbahagyják az IE használatát, mivel megakadályozza, hogy az Internet Explorer önálló programként induljon el. Ez azonban nem befolyásolja az Edge IE-módját, így elegendő idő marad az IE-adatok importálására, mielőtt bekövetkezne az elkerülhetetlen vég – írja a hvg.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek