Hamis védettségi igazolványt csináltattak maguknak a mentősök

Vádat emeltek három férfival szemben, akik hamis védettségi igazolvánnyal akarták megtartani a munkájukat.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2021 októberében mentő gépkocsivezetőként, illetve mentőtechnikusként dolgoztak egy Győr-Moson-Sopron vármegyei kisvárosban. Ebben az időben a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az ő munkakörükben dolgozóknak kötelező volt a védőoltás felvétele.

A vádlottak nem szerették volna a védőoltást felvenni, ugyanakkor a munkájukat sem szerették volna elveszíteni. Ezért az egyik vádlott egy ismeretlen személyt felbujtott, aki egy egyészségügyi szolgálató rendszerén keresztül olyan, az oltás felvételéről szóló valótlan adatokat töltött fel, mely alapján hamis védettségi igazolványok kerültek kiállításra a vádlottak részére.

A terheltek az így megszerzett hamis védettségi igazolványokat bemutatták munkáltatójuknak, ezzel igazolva az oltás felvételét, és ezzel biztosítva, hogy továbbra is dolgozhassanak.

Az ügyészség a férfiakat a védettségi igazolással visszaélve elkövetett hamis közokirat felhasználásával vádolja, velük szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek